COVID-19 Info


Kyrkan är där du är

Vår församling vill leva av tro och fullt ut lita på Gud också mitt i den kris vi befinner oss i just nu. Vi vill även på ett respektfullt sätt beakta den situation COVID-19 medför i vår värld just nu, och vidta de åtgärder som situationen kräver.

Finlands regering beslöt igår att inhibera alla offentliga tillställningar med mer än 500 personer. 

Dessutom uppmanade regeringen att även mindre sammankomster bör noga övervägas med tanke på smittorisken. 

Vi anser att det är viktigt att vi alla tar ansvar och att vi alla hjälps åt för att minimera smittorisken. Våra böner och tankar är hos alla dem som har drabbats och alla dem som just nu är oroliga för sina anhöriga. I våra Fila-söndagar deltar alla åldrar och vi vill garantera allas säkerhet.

På grund av detta kommer Filas-söndag att gå online redan denna söndag den 15.3 kl 17.00. Det betyder att inga möten hålls i Fila på Albertsgatan de närmaste veckorna. I god till kommer vi att informera om tidpunkten då vi återgår till normala söndagsmöten. 

På digitala medier kommer vi att ge ut den länk som möjliggör att du kan följa med gudstjänsten i ditt eget hem med grannar och vänner.  Anmäl redan nu ditt intresse så kan vi sända dig linken direkt via http:/bit.ly/FilaOnline Checka även in församlingens info på sociala medier, webbsidor och din egen e-mail för att hålla dig uppdaterad.

Också om vi nu undantagsvis samlas hemma online, vill vi uppmuntra dig att regelbundet delta i våra gemensamma möten med lovsång, bön och bibelläsning där. Vi är välsignade med teknologi som gör det möjligt för oss att hålla kontakt med varandra som församlingsfamilj också under denna speciella tid.

Vi vill även ge lite att tänka på:

1. Tänk på din egen och andras hälsa. Tillsammans kan vi bära ansvar för att smittorisken minimeras.

2. Lev varje dag i Guds nåd som ges dig och i enlighet med den vishet och de råd du fått. Ge dig varje dag tid för en stund med Gud.

3. Undvik all onödig information som sprider fruktan. Om fruktan sprider sig förvärrar det situationen. Håll dig till rena fakta.

4. Tvätta händerna och använd handdesinfektion. Det är ett enkelt sätt att begränsa smittorisken.

5. Om du har influensa symptom, följ de direktiv som myndigheterna gett. 

Vi ber om att Gud skall bevara oss, och att vi får ha Guds frid i våra hjärtan. Vi ber att våra hem skall vara en fridfull plats och att Jesu kärlek på ett alldeles särskilt sätt skall få beröra många människor under denna tid, i enlighet med årets tema: Just för en tid som denna.

Vi ses online på söndagen! 

Med kärlek,

Johan & Lotta

X