Reset Your Focus bön och fasta


Bön och fasta

Vi vill både som församling och som individer gå starkt in i detta år, 2020. Tanken är att återigen fokusera vårt sinne och hjärta på Gud och söka hans vilja för våra liv. ⁣⁣

Därför har vi som församling påbörjat en 28 dagars böne- och fasteperiod, och vi vill uppmuntra alla att vara med. Vår bön är att Guds vilja skall få ske i våra liv och över hela vårt land. Vi vill avsätta tid för att lyssna in Hans röst för vår församling och för det påbörjade årtiondet. 

Jesus visade oss exempel för fasta med sitt eget liv, genom att tillbringa 40 dagar i öknen (Matt 6:16, Matt 9:15) och uppmuntrade även sina efterföljare att fasta. Fasta kan stärka både oss som individer och oss som församling.⁣

Vi ber att Gud under fastan skall ge klarhet i våra tankar. Skärpa vår vision som församling genom att stärka vår inre människa och ge vishet för oss att gå framåt i Guds plan och i det Gud har tänkt för oss.

⁣Hur kan jag fasta: 

  • Full fasta (enbart vatten intag – högst 3 dagar)
  • Halv fasta (t.ex. Daniels fasta)
  • Fasta från sociala medier
  • Fasta från tex netflix m.m.

Hur börjar jag:

– Planera fastan du valt att påbörja

– Du kan börja lätt

– Du kan prova på att fasta på olika sätt

– Du kan lägga till eller ta bort saker under fastans gång 

– Ta medvetet och planerat daglig tid för bön och bibelläsning 

VIll göra denna fastetid tillsammans och vi kommer under veckornas gång ge inspiration, vägledning, live-sändingar och be tillsammans. 

Böne- och fasteperiod 6.1-2.2 (4 veckor)

Kvällsbön i Fila: Onsdagar 8.1 och 22.1 kl 18

Morgonbön i Fila: Tisdagar 14.1 och 28.1 kl 8-9

X